NAŠA   TETA   DANA

Mi živimo u centru grada, u malo starijoj zgradi sa dva ulaza. Svaki ulaz ima po osam stanova, prizemlje i tri sprata. Naša teta Dana živi na drugom spratu. Ona ima svoju porodicu, svoje kćerke, zetove, unuke, praunuke. Teta Dana je srećna žena. Njena porodica je pazi i obilazi, ona nije sama.

Teta Dana voli da dijeli svoju sreću i svoju ljubav, uvijek je tu spremna da pomogne ako ne drugačije onda lijepom rječju i pažnjom. Ovih dana nas je sve iznenadila, usrećila, obradovala, vratila nam je osmijehe na naša lica.

Teta Dana je ukrasila i okitila hodnik našeg ulaza, sama (ok, uz malu pomoć svojih tajnih pomagača :)) Najednom nas je dočekao naš stari lijepi hodnik veseo i blještav, prepun darova. Ne malo smo bili iznenađeni. Sjetila se teta Dana svih nas, svima je ostavila čestitke adresirane na kovertama, prezimenom ili imenom, a najnovijim komšijama, mladim osobama koji su tu od skoro sa nama i kojima još ne zna imena, napisala je jednostavno baš to na koverti, „najnovije komšije“.

I svi su dobili veoma ličnu poruku sa najljepšim željama za Novu Godinu, koja ih je čekala zakačena na njene lijepe ukrase i novogodišnju jelku na zidu.

Ovo je naša teta Dana. Lijepa i plemenita žena kojoj smo dužni malo pažnje i zahvalnosti. Ona je srećna ne samo zbog svoje lijepe porodice, nego i stoga što zna i umije da dijeli, zato što zna da je dijeljenje prava radost i sreća. Ljubav se dijeli i na taj način umnožava.

Izvor: lična arhiva

Želim vam srećnu Novu Godinu, sve najljepše želje za 2024. godinu i neka vas sreća prati. Neka i vi imate svoju teta Danu da vam uveseli i uljepša godinu koja dolazi, ili još bolje, neka i vi pronađete malo teta Dane u sebi, dijelite ljubav. Ne brinite neće ona nestati, vratiće vam se prije ili kasnije, umnožena i oplemenjena.  

Hvala ti teta Dano!!!

P.S. Pouzdano znam da teta Dana nije stala na ovome. Ona je pripremila darove za svu našu djecu, za sve iz našeg ulaza pa i šire. Ona pakuje i priprema darove za sve njih. Za svakog ponešto lijepo i nježno.